Societat 15/01/2020

El Govern balear redueix un 40% les taxes als pescadors

Les 159 embarcacions amarrades en ports gestionats per l'Executiu balear s'estalviaran prop de 38.000 euros el 2020

Ara Balears
1 min
Pescadors destrien les captures en una barca de bou, en aigües de la Mediterrània.

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha anunciat aquest dimecres la reducció d'un 40% de la taxa E-2 d'emmagatzematge de les barques de pesca de les Illes Balears amarrades als ports gestionats pel Govern, una mesura que afavoreix els interessos de 159 embarcacions, que s'estalviaran uns 38.000 euros el 2020.

Aquesta reducció de taxes, que entra en vigor aquest mes, no s'efectuarà als ports de Palma, Maó, Alcúdia, Eivissa i Formentera, gestionats per l'Estat.

Pons ha fet aquest anunci després d'una reunió amb representants de la Federació Balear de Confraries de Pescadors. En aquesta reunió, Pons també ha anunciat la incorporació immediata del president d'aquesta federació, Domingo Bonnín, al consell d'administració de Ports IB, de manera que "serà la primera vegada que la Federació de Pescadors de Balears s'integri i tingui representació a Ports IB", ha assenyalat Pons en roda de premsa.

Bonnín ha assegurat que aquest dimecres és "un dia històric", en considerar que "l'import de les taxes, fins ara, desvirtuava el factor pesquer". "Estam molt contents perquè el Govern ha escoltat les nostres reivindicacions", ha indicat Bonnín, proclamat president de la Federació Balear de Confraries de Pescadors el novembre passat.

Bonnín ha assenyalat que Balears té actualment amb 16 confraries, dues a Eivissa, tres a Menorca, una a Formentera i deu a Mallorca.

stats