Societat 26/02/2021

El Govern avisa: hi haurà restriccions fins que es controli la pandèmia i hi hagi una vacunació "àmplia"

Les Balears registren una incidència a 14 dies de 92,5 casos per cada 100.000 habitants

2 min
El portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

Palma"Hi ha d'haver restriccions fins que hi hagi una situació de control de la pandèmia i una vacunació àmplia", ha manifestat aquest divendres el portaveu de l'Executiu i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, després que el Consell de Govern hagi aprovat les mesures de reobertura que es varen anunciar dijous. Cal recordar que les terrasses dels bars i restaurants de Mallorca i Formentera podran obrir a partir de dimarts fins a les 17.00 h, amb un aforament del 50% de la capacitat màxima. A més, s'autoritzen reunions familiars i socials de dos nuclis de convivència i d'un màxim de sis persones. A partir d'aquest dissabte, l'aforament dels comerços passa del 30% al 50% en aquestes dues illes, encara que les grans superfícies hauran de continuar tancant els caps de setmana i els festius. Els gimnasos podran obrir amb limitacions i amb un aforament del 30% de la capacitat màxima i amb les dutxes tancades. Pel que fa a les activitats a l'aire lliure, es permetran grups de fins a 10 persones. Quant al toc de queda, continua a les 22.00 h. En canvi, a Menorca, que passa a nivell 2, es permetrà a partir de dimarts la reobertura de l'interior de bars i restaurants, amb un aforament del 30% i s'amplia la capacitat de les terrasses al 75%. D'altra banda, Eivissa continuarà amb les mateixes mesures que fins ara.

Negueruela ha reiterat que cal fer la desescalada "amb molta precaució" per "garantir la salut de la ciutadania i protegir milers de llocs de feina", i ha subratllat que aquest procés s'ha "pactat i dialogat" amb els agents socials. "Les mesures continuen sent rigoroses per evitar l'impacte d'una quarta onada. La desescalada ens ha de permetre la reobertura econòmica durant les campanyes que s'acosten, especialment la d'estiu", ha dit. El conseller ha comentat que en 15 dies es poden flexibilitzar encara més algunes mesures perquè alguns sectors "puguin mantenir l'activitat i continuar vius". "Feim una crida a la ciutadania i la restauració perquè es compleixin les normes, perquè, si tenim un repunt, haurem de tornar a tancar", ha continuat. Negueruela ha xifrat en 200.000 els treballadors que es poden incorporar al mercat laboral si es reactiva l'economia.

A més, el portaveu ha fet públiques les darreres dades d'incidència de la pandèmia de coronavirus a les Balears. La incidència acumulada a 14 dies és de 92,5 casos per cada 100.000 habitants i de 35 a set dies. Eivissa continua sent l'illa amb una situació sanitària pitjor, amb 194,3 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies i 62 a set. A Mallorca, la incidència a 14 dies és de 82,4 casos, mentre que a set dies hi ha 33 casos. Menorca registra 11 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies i 3 a set dies. Per acabar, Formentera té una incidència a 14 dies de 57 casos i de 16 a set dies. La taxa de positivitat durant la darrera setmana a l'Arxipèlag ha estat del 2,16% –el 4,32% a Eivissa, el 3,28% a Formentera, el 2,14% a Mallorca i el 0,39% a Menorca–.

stats