Societat 02/10/2021

El Govern assegura que no encimentarà part de la platja de Can Pastilla i Cala Gamba

L'Executiu afirma que el juny ja es va acordar amb l'Ajuntament de Palma que es descartaria la proposta feta pel sector nàutic inclosa en el pla general de ports

2 min
El port de Cala Gamba.

PalmaEl Govern ha assegurat aquest dissabte que no encimentarà part de la platja de Can Pastilla i Cala Gamba, com es proposa al pla general de ports de les Balears, que és el primer que s'aprovarà a les Illes i que fins divendres estava en exposició pública. Fonts de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge han explicat que la proposta de fer una marina seca a la platja de Sant Antoni (Can Pastilla), que implicaria encimentar part de la zona d'arena, es va incloure a l'inici de l'elaboració del pla a proposta del sector nàutic. El motiu pel qual es va demanar era que no hi ha cap rampa pública per a embarcacions en aquest punt i tampoc una marina seca a la costa dels municipis de Palma i Calvià, segons la Conselleria.

El juliol, però, i coincidint amb l'aprovació inicial del pla, representants de la Conselleria i l'Ajuntament de Palma es varen reunir. En la trobada, els tècnics expressaren discrepàncies envers la proposta d'encimentar part de la platja, i l'empresa pública Ports IB va acordar que en el tràmit de les al·legacions s'eliminaria la iniciativa del sector nàutic. "No es farà; no és projecte", reiteren les mateixes fonts, i afegeixen que ja es va acordar amb Cort que es trauria del pla.

Pel que fa a Cala Gamba, el pla preveu que es pugui tramitar, si es considera oportú, un projecte per fer una rampa i un aparcament per a remolcs que doni accés a la mar als usuaris que no disposen d'amarrament. El projecte, segons la Conselleria, hauria de passar una tramitació ambiental i administrativa. En aquest cas, l'Ajuntament de Palma ja ha assenyalat a Ports IB que la ubicació plantejada al pla no és la més convenient per ubicar la rampa, i ha proposat altres ubicacions encara que es trobin fora de la zona portuària. Els tècnics d'ambdues institucions estudiaran les alternatives "més adequades", segons les mateixes fonts del Govern.

La Conselleria ha donat totes aquestes explicacions arran de la publicació d'una notícia avançada per Diario de Mallorca, on es diu que el Govern projecta encimentar aquestes dues zones del litoral. En l'article esmentat, el president del Cercle Mallorquí de Negocis, Bartomeu Rosselló, explica que el pla va en contra de l'estratègia marítima internacional i de les mateixes línies del Govern balear. Per això, la seva entitat ha presentat al·legacions contra el pla.

stats