Societat 03/05/2021

El Govern aprova el segon pla per a joves extutelats dotat amb 15 milions d'euros

Una de les novetats és que es crearan habitatges grupals com a transició del centre de tutela fins a un pis d'emancipació

ARA Balears
1 min
FINS AL 2020  El Pla d’emancipació del Govern preveu garantir el futur dels joves que han estat tutelats.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns el segon Pla Estratègic d'Autonomia Personal de les persones joves extutelades de les Illes Balears 2021-2020, pressupostat amb 15 milions d'euros. Amb aquest pla es consolida la Xarxa Pública de Serveis d'Emancipació, que es va crear en el primer pla estratègic de 2016, i es posa el focus en mantenir la renda d'emancipació i ampliar les prestacions d'acompanyament i habitatge.

Entre les principals novetats destaquen les d'habitatge. Un dels principals objectius és "crear una xarxa complementària d'espais socials i familiars alternatius i que siguin un referent per als joves". Amb aquesta finalitat es crearà, per una banda, un espai d'habitatge grupal que facilitarà la transició des del centre de tutela fins a un pis d'emancipació. Per altra banda, està previst crear un banc de famílies disposades a facilitar el procés d'emancipació, a qui se'ls concedirà una prestació econòmica. Juntament amb això, està previst crear un programa de recerca d'habitatge de lloguer per a extutelats.

A més, es posarà en marxa un servei per posar famílies a l'abast dels joves per relacionar-se amb elles en moments de necessitat o d'esbarjo. Aquesta iniciativa ja estava prevista en el primer pla, en què es creà la Xarxa Pública de Serveis d'Emancipació, que dona suport als joves de 18 a 25 anys en procés d'autonomia personal que han estat objecte d'una mesura de protecció.

En aquest sentit, el Govern recorda en un comunicat que el 2016 es van atendre 36 usuaris, xifra que el 2020 va ascendir als 682. Pel que fa a nombre de places, si el 2017 n'hi havia 60, el 2020 se'n van disposar de 99.

stats