Societat 14/09/2020

El Govern aprova el pagament de 6,9 milions per la carrera professional dels interins

Compleix, així, amb dues sentències que donen la raó als sindicats UGT i Simebal, i obliguen l'Executiu a pagar el complement al personal temporal

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaEl Govern ha aprovat una despesa de 6,9 milions d'euros perquè el Servei de Salut pagui el 100% del complement de carrera professional al personal interí. Compleix així, amb dues sentències –una del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i l’altra del jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Palma– que donaven la raó als sindicats UGT i Simebal.

Fins ara, el personal interí només cobra el 25% del complement, mentre que els fixos el cobraven sencer. Les sentències afirmen que correspon pagar la totalitat del complement perquè aquest fa referència a la condició de treball i que, per tant, la diferència entre les condicions dels treballadors interins i fixos no s'ajusta a dret.

Aquestes dues sentències afecten un col·lectiu de professionals pertanyents a la categoria d’infermeria i un altre grup de facultatius especialistes d’àrea. Tot i que aquest pagament només afectarà les persones que han demandat, el secretari general del sindicat a les Balears, Miguel Ángel Romero, explica que els interins que vulguin reclamar el 100% del complement podran demanar una extensió de la sentència.

La sentència a favor de Simebal va sortir el març del 2019, i afecta 350 metges interins, que varen reclamar cobrar el mateix complement que els treballadors fixos a través del sindicat mèdic. La sentència inclou la retroactivitat des del gener del 2016 i els interessos meritats. D'altra banda, la instància judicial del Tribunal Suprem va ser emesa el 29 d'octubre del 2019 en resposta al sindicat en nom d'una desena d'interins.

stats