Societat 07/03/2022

El Govern aprova una declaració institucional pel Dia internacional de les dones

L'Executiu reitera el compromís amb l'erradicació de les discriminacions de gènere

ARA Balears
1 min
El Consell de Govern s'ha duit a terme aquest dilluns.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat una declaració institucional amb motiu del 8 de març, Dia internacional de les dones. L'Executiu ha assenyalat que vol aprofitar aquesta commemoració per reiterar el seu "ferm compromís" amb l'erradicació de les discriminacions de gènere que persisteixen actualment en molts àmbits.

En concret, la declaració aposta per celebrar les conquestes d'igualtat i no discriminació per raó de sexe i es marca com a repte continuar eliminant les discriminacions que persisteixen: la bretxa salarial, l'equiparació salarial, especialment en les professions feminitzades, i el foment de l'emprenedoria i l'autoocupació de les dones, entre d'altres.

En aquest sentit, es preveu proporcionar els mitjans necessaris per reparar els danys físics i morals, i restituir el projecte de vida de les dones, els nins i les nines víctimes de violències masclistes. El Govern també referma la seva intenció de lluitar contra la violència sexual, l'assetjament sexual i laboral, i facilitar a les dones i les nines la recuperació i la restitució del seu pla de vida.

L'Executiu ha destacat que es compromet que les dones amb situació de vulnerabilitat trobin ressò de les seves demandes d'ajut i suport en les administracions públiques. A més, el Govern també reitera el seu compromís a combatre el tràfic de dones i nines amb fins d'explotació sexual i l'explotació sexual de menors.

stats