Societat 20/11/2020

El Govern destina 1,5 milions al transport terrestre per a la compra de material per fer front al covid-19

Es podran beneficiar d'aquestes ajudes un total de 4.000 empreses del sector i taxistes

Ara Balears
2 min
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons i el president de la FEBT, Rafel Roig.

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha anunciat aquest divendres la convocatòria d'ajudes per valor d'1,5 milions d'euros per al transport terrestre. Els ajuts es destinaran a la compra de material i productes sanitaris per fer front al coronavirus. El Govern ha assenyalat que s'estima que els beneficiaris puguin ser unes 4.000 empreses del sector i taxistes de les Illes.

En concret, ha explicat la Conselleria, es poden acollir a aquestes ajudes treballadors autònoms i també petites i mitjanes empreses que siguin titulars d'autoritzacions de transport públic de viatgers o de mercaderies residenciades a les Balears.

Mobilitat i Habitatge ha pactat amb la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) destinar 1,1 milions a les empreses de transport i taxistes de Mallorca, 161.500 euros a Menorca, 202.500 euros a Eivissa i 29.000 euros a les empreses de Formentera.

Pons ha apuntat que "som molt conscients de la repercussió econòmica que les mesures anticovid han tingut en les empreses, i més encara en un context de reducció dels ingressos per la forta baixada de l'activitat". En aquest sentit, el conseller ha destacat que "treim aquesta convocatòria consensuada amb la FEBT per poder ajudar el sector a afrontar aquesta crisi".

L'Executiu ha exposat que les sol·licituds de les ajudes es podran presentar l'endemà de la publicació en el BOIB, que es farà la setmana que ve i fins al pròxim 15 de gener. La Conselleria ha detallat que s'ha establert un màxim de 50.000 euros de subvenció per sol·licitud i que les ajudes s'aniran atorgant per ordre d'arribada de la petició i fins a exhaurir la partida acordada.

Per part seva, el president de la FEBT, Rafel Roig, ha reconegut que el sector "no sabia que aquesta crisi seria tan llarga". No obstant això, ha recalcat que "no cal crear alarmisme". A l'espera que l'economia millori amb l'arribada de la vacuna contra el coronavirus, Roig estima que l'activitat del sector del transport a les Balears caurà fins a un 50% l'any que ve.

stats