Societat 25/08/2020

El govern espanyol amplia a 226 milions les ajudes pels danys del temporal

El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública aportarà la meitat del pressupost

Ara Balears
1 min
Pas de la borrasca Glòria per Portocolom./ ISAAC BUJ

PalmaEl govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un reial decret amb el qual amplia les ajudes a les autonomies i municipis pels temporals que varen tenir lloc entre la tardor del 2019 i principis d'aquest any amb un pressupost de 226 milions d'euros, dels quals el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública aportarà la meitat, 113 milions.

En la referència del Consell de Ministres, indica que les ajudes es destinaran a projectes i obres de reparació o restauració "d'infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis de titularitat municipal", com també a "algunes de les comunitats autònomes uniprovincials, que podran rebre una subvenció de fins al 50% del seu cost". D'aquesta manera, les ajudes s'amplien per a municipis de Múrcia, Aragó, Extremadura, Astúries, Castella-la Manxa, les Illes Balears, Cantàbria, Catalunya i el País Valencià.

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, va anunciar el mes de juny en la Comissió d'Entitats Locals del Senat que l'executiu ampliaria les ajudes a les catàstrofes naturals, concretament fins a les registrades el 31 de març d'enguany.

"Les subvencions s'atindran amb càrrec al crèdit que amb aquest fi s'habilita i s'incorporarà en el pressupost del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública", aclareix en la referència del Consell de Ministres. I afegeix que "l'estimació de danys es determinarà en funció de la informació que aportin les delegacions i subdelegacions del govern i que, segons la descripció del bé i l'obra a executar, es podran considerar de titularitat i competència municipal".

stats