Societat 04/12/2020

Els comerços de Manacor afectats pel tancament perimetral rebran ajudes del Govern

L'Executiu les prioritzarà per als més perjudicats pel covid-19

Ara Balears
2 min
Un carrer de Manacor.

PalmaEl Govern prioritzarà les ajudes per als comerços de Manacor que s'hagin vist afectats pel tancament perimetral. Ho farà a través d'un límit superior a la quantitat de les subvencions o reservant una quantitat específica. Així ho ha dit el vicepresident de l'Executiu i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, durant una reunió amb el batle de Manacor, Miquel Oliver, i la regidora de comerç del municipi, Maria Antònia Truyols, en la qual s'han presentat iniciatives d'impuls per al comerç de proximitat.

Oliver ha recordat que des del principi del confinament demanaren al Govern que no els deixàs sols. Per això, agraeix que "se'ls hagi explicat el conveni i s'hagi tingut contacte directe amb les associacions de comerciants per explicar de primera mà què farà l'Executiu amb el petit comerç". Per la seva banda, Truyols ha insistit que totes les actuacions que es facin a partir d'ara siguin "per donar suport al petit i mitjà comerç".

Un dels objectius de la visita és traçar un full de ruta amb l'Ajuntament per posar en marxa el conveni del centre comercial obert, firmat el mes passat. Aquest conveni està dotat amb 14.000 euros, 10.000 aportats per la Conselleria i 4.000, pel Consistori. Oliver ha destacat que aquesta inversió servirà per "fomentar i promoure l'activitat comercial del municipi". Així mateix, Yllanes ha fet una crida als ciutadans i ha demanat que aquest Nadal "s'aposti pel petit comerç, perquè és la manera més efectiva de reactivar l'activitat econòmica dels pobles i ciutats".

El conseller també ha destacat la importància que té el projecte dels comerços emblemàtics promogut per l'Institut d'Innovació Empresarial de les Balears. Aquesta iniciativa neix per protegir l'activitat comercial de proximitat, i més específicament la dels establiments amb més tradició dels municipis. Tot i que la iniciativa se centra en els comerços catalogats, la resta del teixit comercial se'n beneficiarà perquè els comerços emblemàtics també funcionaran com a reclam per als visitants de dins i fora de l'illa.

stats