Medi Ambient
Societat 30/08/2023

El Govern aixeca quatre actes contra una empresa per desembarcar persones sense autorització a s'Espalmador

La Conselleria ha recordat que en aquests moments només hi ha una empresa que en té l'autorització

ARA Balears
2 min
Moment del desembarcament a s'Espelmador

PalmaEl servei d'Agents de Medi Ambient de la Conselleria de Medi Natural ha aixecat un total de quatre actes contra una empresa per desembarcar persones sense autorització a l'illot de s'Espalmador, a Formentera, durant el darrer cap de setmana. En concret, els Agents van posar tres denúncies divendres i una dissabte. Cal recordar que en aquests moments només hi ha una empresa que pot dur a terme aquesta activitat, ja que és l'única que té l'informe favorable del Consell de Formentera i del Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera i disposa de la necessària autorització de la Direcció de Costes, dependent de la Conselleria de la Mar.

Amb tot, la Direcció General de Medi Natural recorda que, segons la normativa ambiental d'aplicació, les infraccions lleus poden suposar una sanció econòmica de fins a 6.000 euros. Per altra banda, també van aixecar aquest passat cap de setmana una acta contra un particular que anava amb moto aquàtica per la zona de bany del Racó de s'Alga. A més, se'n va aixecar una altra per instal·lació d'altaveus a la platja de la Torreta. Aquests tipus d'activitats a l'illot de s'Espalmador necessiten igualment una autorització del Govern.

Espai de gran valor ambiental

S'Espalmador, ubicat dins el Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera, és un espai que engloba un conjunt d'hàbitats terrestres i marins, amb valors ecològics, paisatgístics, històrics i culturals de primer ordre. Una de les seves principals característiques és l'acolliment d'importants poblacions d'ocells aquàtics i marins nidificants, hivernants i migrants, a més d'un gran nombre d'espècies de flora i fauna endèmiques de les Illes Balears. Ses Salines d'Eivissa i Formentera representa un exemple paradigmàtic de la riquesa de la biodiversitat mediterrània.

 

stats