Autoritzacions VTC
Societat 08/02/2024

El Govern adjudica 75 noves autoritzacions temporal de VTC per a la temporada d'enguany

En les condicions de la convocatòria s'havien rebut un total de 228 sol·licituds

ARA Balears
2 min
Un dels cotxes d'Uber que ja circula per Palma aquest dijous.

PalmaEl Govern ha adjudicat 75 noves autoritzacions de vehicles de turisme amb conductor (VTC) per al 2024 que podran operar durant la temporada altra, entre maig i octubre a Mallorca. Segons ha assenyalat aquest dijous la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat, la concessió d'autoritzacions de VTC temporals de caràcter insular a Mallorca es va establir per decret el 2019 i s'havien concedit 25 autoritzacions temporals el 2019 i altres 50 el 2023.

Una vegada iniciat el servei, a partir del primer de maig, si no es realitza durant 15 dies seguits, la convocatòria estableix que es perd l'autorització temporal i passa al següent de la llista. Segons han informat, el procés per a l'adjudicació de les 75 noves autoritzacions temporals es va iniciar el passat mes de desembre, tal com es va tractar en el Consell Balear de Transport Terrestre, que estableix la limitació de tres autoritzacions com a màxim per a una mateixa empresa.

En les condicions de la convocatòria s'havien rebut un total de 228 sol·licituds i s'han adjudicat per sorteig les 75 autoritzacions temporals, entre les 119 que havien obtingut la màxima puntuació. Una vegada fet el sorteig, els sol·licitants disposen de tres setmanes per aportar la documentació requerida i, en cas que no s'aporti, l'autorització passarà al següent de la llista. Des de la Conselleria han destacat que aquesta convocatòria s'emmarca en la línia de treball que s'ha duit a terme des de l'inici de la legislatura en el mateix sentit que la coneguda com a Llei del taxi que es va aprovar el passat dimarts en el Parlament.

En aquesta línia han reclamat que la normativa té com a objectiu millorar el servei de taxi i la seva competitivitat, garantir el servei a totes les zones i en totes les franges horàries. Així mateix, també es pretén regular les autoritzacions de VTC des del respecte a la llibertat d'empresa i amb unes limitacions per evitar una allau de noves llicències d'aquest tipus de vehicle a les Illes.

stats