Societat 08/02/2022

El Govern actuarà el 2022 contra la serp blanca

De les campanyes contra espècies invasores, la Conselleria de Medi Ambient i Territori ja ha començat la de la planta carpobrotus

Margalida Fullana
2 min
Serps invasores.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha anunciat aquest dimarts que el Govern té previst actuar el 2022 contra la serp blanca, una espècie invasora que amenaça, especialment, Formentera.

Durant el ple del Parlament, el conseller ha recordat que l'Executiu ja ha posat en marxa la campanya contra el carpabrotus, una altra de les espècies invasores que resideixen a l'arxipèlag, i fa uns dies eliminà unes quatre tones d'aquesta planta del parc de ses Salines.

En el cas de la serp blanca, el conseller ha avançat que la campanya començarà quan les temperatures augmentin, perquè és l'època de màxima esplendor d'aquestes espècies, i que s'allargarà fins al novembre.

Una espècie de serp invasora.

Mir ha recordat que aquests treballs són una de les principals línies d'actuació d'aquesta legislatura i ha afirmat que enguany hi haurà "més recursos que mai" quant a personal. Així, ha destacat que Formentera, per primera vegada, disposarà de dos efectius a temps complet per al control de les serps blanques. D'altra banda, ha anunciat que el pressupost destinat al control del carpobrotus ascendirà fins als 40.000 euros anuals, almenys fins al 2024.

Aquestes explicacions han estat donades amb motiu d'una pregunta formulada pel diputat del Grup Mixt Antonio Sanz, en la qual feia referència al cronograma d'actuacions sobre espècies invasores que es planteja a Formentera durant el 2022. En aquest sentit, ha subratllat que diverses espècies vegetals han envaït ja llocs com S'Estany des Peix i ha lamentat la problemàtica derivada de la processionària.

Una de les trampes per capturar papallones de la processionària del pi.

Sobre això, el diputat ha assenyalat que en aquests moments es duu a terme a Formentera la retirada de bosses de processionària, però ha lamentat que enguany no s'hagi previst un tractament aeri.

En aquest sentit, Mir ha indicat que l'Executiu actua a partir d'un pla integral i ha apuntat que, en el cas de Formentera, hi ha hagut una actuació aèria els darrers cinc anys de manera consecutiva, que va ser prorrogada un any més. És per això que determinaran a la primavera si cal fer més actuacions a Formentera o no.

stats