Societat 07/04/2021

El Govern tanca un acord amb el tercer sector per garantir durant tres anys polítiques d'ocupació per a persones vulnerables

Es concertarà l'orientació laboral i es fomentarà la formació professional dual

1 min
Reunió entre representants del Govern i del tercer sector

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presentat aquest dimecres l'acord estratègic d'ocupació amb el tercer sector per garantir durant tres anys polítiques d'ocupació per a persones vulnerables. Segons els càlculs de l'Executiu, unes 27.000 persones de diferents col·lectius vulnerables es poden acabar beneficiant d'aquest acord, que tindrà un pressupost de 51,5 milions d'euros fins al 2023. A més, el conveni permet que les entitats puguin planificar millor les seves polítiques d'ocupació.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha explicat que l'acord se centra en tres eixos: la creació i el manteniment de llocs de feina dels col·lectius més vulnerables; l'orientació i l'acompanyament laboral, i la formació professional, sobretot la dual. A més, l'orientació laboral per a aquests col·lectius es concertarà per primera vegada. El document també reconeix la importància dels centres especials d'ocupació i servirà per donar impuls a les empreses d'inserció. Un altre punt destacat de l'acord és que hi haurà incentius econòmics i clàusules socials per donar feina a persones vulnerables.

Per part seva, la gerent de FOQUA (entitat que atén les persones amb discapacitat), Sonia Catro, ha destacat que "cap altra comunitat autònoma ha fet un pacte de polítiques actives d'ocupació específic per a persones vulnerables". "Hi ha un compromís per aconseguir que els més vulnerables puguin ser ciutadans de ple dret, inclosos en la societat, i per això fa falta que tinguin un lloc de feina", ha afegit. El president d'EAPN-Illes Balears per a la inclusió social, Xavier Torrens, també ha remarcat la importància que té per a les persones vulnerables "generar els seus ingressos i no dependre de tercers".

stats