Societat 20/08/2021

El GOB reclama que es canviï de lloc l'aparcament del Trenc per l'impacte mediambiental que té

Insten Medi Ambient a promoure modificació de la Llei de declaració del parc natural per eliminar-lo

ARA Balears
1 min
Imatge aèria de l'aparcament d'Es Trenc

PalmaEl GOB ha reiterat aquest dijous la petició d'eliminar l'aparcament del Trenc i ubicar-lo en una zona menys fràgil. Segons han denunciat, el col·lapse que hi ha aquests dies i l'impacte que està generant sobre l'espai natural posen de manifest la inconveniència d'aquesta instal·lació. A través d'un comunicat, els ecologistes remarquen que no hi ha cap informe ambiental que proposi el manteniment de l’aparcament del Trenc per la seva clara inconveniència ecològica i exigeixen que el traslladin a una zona "menys fràgil".

A més, han defensat que es varen ignorar aquests informes per incloure l'aparcament a la Llei de declaració del Parc Natural del Trenc - Salobrar de Campos, han qualificat el fet com "una taca vergonyosa en el projecte" i han assegurat que la gestió política que va fer fou "lamentable".

Davant aquesta situació, i amb la intenció de posar fi als efectes mediambientals de l'aparcament i la saturació de la zona natural, el GOB ha instat Medi Ambient a promoure la modificació de la llei de declaració del parc natural per tal d'eliminar l'aparcament de na Tirapel i situar-ne un de nou al costat de la carretera Campos - Colònia de Sant Jordi, com varen suggerir inicialment els informes tècnics.

stats