Societat 31/10/2019

El GOB critica "l'escàndol urbanístic" de la Rafa Nadal Academy de Manacor

Els ecologistes lamenten que el Govern hagi autoritzat l'ampliació de la capacitat turística d'aquest centre

Ara Balears
1 min
El Govern ha autoritzat l'ampliació de la capacitat turística del centre de Rafel Nadal a Manacor

PalmaEl GOB ha criticat aquest divendres l'autorització del Govern per ampliar la capacitat turística del centre Rafa Nadal de Manacor per "imperatiu legal", i l'ha qualificada d'"escàndol urbanístic" i "un favor més a la família Nadal".

"Un favor més a la família Nadal que se suma a l'ampliació del port de Manacor per donar cabuda a les embarcacions de luxe del tennista, i el darrer escàndol urbanístic que es pretén aprovar a Manacor per mitjà del Pla General", ha assenyalat l'organització ecologista en un comunicat de premsa.

El GOB ha indicat que l'ús de la declaració de projecte d'interès autonòmic i la redacció d'una llei 'ad hoc' per donar cobertura a l'actuació de transformació urbanística privada de la família Nadal, les quals s'haurien d'haver tramitat per les vies urbanístiques ordinàries, "resulta clarament abusiu, vulnera l'autonomia municipal i constitueix una desviació de poder".

"Es tracta d'una llei a la carta que permet, fins i tot, incomplir la mateixa llei que va donar cobertura a la construcció del centre, que ja estava feta a mida", ha destacat el GOB.

stats