Societat 20/12/2018

El GOB Menorca demana a les entitals locals la retirada del plàstic a les seves celebracions

L'entitat ecologista assegura que continuarà servint vaixelles biodegradables a aquelles associacions que s'estan apuntant a fer un canvi d'hàbits

Ivan Martín
1 min
L'entitat ecologista ha dut a terme durant tot l'any diferents accions encaminades a l'eliminació dels plàstics a Menorca.

MaóEl GOB Menorca ha fet una crida a totes les entitats o associacions de l'illa que organitzin de manera periòdica diverses celebracions que apostin per substituir la vaixella de plàstic per vaixelles d'altres materials. L'entitat ecologista reitera el seu compromís d'acabar amb els plàstics d'un sol ús a tots els àmbits de la societat. D'aquesta manera, el GOB continua amb la campanya impulsada pel Fòrum d'Entitats del Tercer Sector, que té com a objectiu eradicar el plàstic de les festes promogudes per associacions o entitats.

A més, el GOB Menorca recorda que la campanya no proposa un canvi d'hàbits, però sí una conscienciació en la utilització de plàstics d'un sol ús, que poden ser fàcilment substituïbles per opcions més sostenibles. L'entitat ecologista destaca que, segons xifres facilitades per la Comissió Europea, dels 25,8 milions de tones de residus que es generen a Europa, entre 150.000 i 500.000 tones acaben a la mar.

El GOB assegura que continuarà servint vaixelles biodegradables a aquelles associacions que s'estan apuntant al canvi d'hàbits. Es tracta de substituir el plàstic per materials elaborats amb cel·lulosa procedent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també cartró, fusta i fècula de blat.

stats