Societat 10/10/2023

El GOB Menorca celebra la milionària sanció econòmica a unes obres en rústic

La multa ascendeix a 614.000 euros i s'ha denunciat per un presumpte delicte de desobediència

Iván Martín
1 min
Imatge de la finca sancionada.

MAÓEl GOB Menorca ha celebrat la sanció de 614.000 euros que ha posat el consorci de disciplina urbanístic a unes intervencions urbanístiques en sòl rústic a Maó, i un potencial delicte per desobediència, per haver incomplert dues vegades la paralització decretada pels inspectors.

El gener de l'any passat el GOB va comunicar al consorci de disciplina urbanística unes obres en rústic, perquè estaven afectant una era i alçaven un edifici separat de les cases. La inspecció va confirmar que no es disposava de llicència i es va donar ordre de paralitzar i tramitar el projecte davant l'ajuntament. Però els promotors van decidir continuar i van tenir una segona inspecció, que va precintar les obres. Així i tot, van decidir rompre el precinte i continuar amb l'execució. Una tercera inspecció va frenar aquesta dinàmica.

La propietat és d'una empresa que es dedica a l'activitat immobiliària, així com a la prestació de serveis d'arquitectura, urbanisme i ordenació territorial. Això opera com a factor agreujant, pel grau més gran de coneixement de la normativa d'aplicació per part dels promotors. Malgrat que les actuacions finalment han rebut llicència municipal, el fet d'haver incomplert la suspensió de les obres impedeix per llei aplicar reduccions a la sanció imposada. A més, el consorci ha comunicat el cas al jutjat d'Instrucció de Maó per un presumpte delicte de desobediència.

stats