Societat 29/09/2021

El GOB denuncia amb un vídeo l'impacte ambiental del fondeig a la badia de Pollença

Els ecologistes adverteixen que una planta marina parenta de la posidònia pateix els efectes de les cadenes

ARA Balears
1 min
Un mort a la badia de Pollença.

PalmaEl GOB ha documentat en un vídeo publicat al seu perfil de YouTube l'impacte del fondeig il·legal a la badia de Pollença. "Desenes de punts de fondeig s'estenen a l'entorn del port esportiu", han denunciat, i han afegit que les cadenes de les embarcacions "arrasen contínuament" la praderia de Cymodocea nodosa, una planta marina parenta de la posidònia. Voluntaris de l'entitat ecologista han enregistrat el vídeo, on es veuen aquests impactes i fins i tot un iot enfonsat a poca profunditat.

Les praderies de Cymodocea, que ocupen zones resguardades i de poca profunditat, estan en "regressió" a les Balears a causa de l'empitjorament de la qualitat de les aigües i el fondeig, segons el GOB. A més, estan "amenaçades" per les previsions que es fan en el Pla general de ports de les Illes –que actualment està en tramitació– perquè "possibilitarà l'augment d'embarcacions tant en nombre com en eslora als espais habitats per aquesta planta.

La badia de Pollença, han recordat els ecologistes, és un espai que forma part de la Xarxa Natura 2000, i és Lloc d'Importància Comunitària (LIC), juntament amb la badia d'Alcúdia.

Per tot això, el GOB ha reclamat a la Conselleria de Medi Ambient i el Ministeri per a la Transició Ecològica que retirin urgentment els punts de fondeig de la badia; que impulsin la tramitació del pla de gestió d'aquest LIC i que paralitzin "cautelarment" el pla de ports perquè preveu "instal·lar més de 150 punts de fondeig al costat del port de Pollença".

stats