Societat 02/12/2019

El GOB i el Govern es reuneixen per reflexionar conjuntament sobre la crisi climàtica

Coincideixen en la necessitat de col·laborar entre l'administració i el moviment ecologista

K. O.
1 min
El coordinador i el president del GOB, Toni Muñoz i Amadeu Corbera; la presidenta del Govern, Francina Armengol; la portaveu de l'entitat ecologista, Margalida Ramis, i el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, s'han reunit aquest dilluns amb representants del GOB. És la primera presa de contacte d'aquesta legislatura i l'objectiu ha estat reflexionar sobre com afrontar els reptes ambientals de manera conjunta. El president dels ecologistes, Amadeu Corbera, ha explicat a l'ARA Balears que veuen positivament que hi hagi diàleg entre l'Executiu i el moviment conservacionista. El conseller de Medi Ambient ha dit que és necessari "actuar conjuntament" entre la societat civil i l'administració per "revertir certes dinàmiques caracteritzades pel model social i econòmic balear".

Durant la reunió s'ha recordat la importància de polítiques com la Llei de canvi climàtic, la Llei de residus i el Decret de protecció de la posidònia. Els ecologistes, però, han demanat canvis "estructurals". Corbera també ha assegurat que el Govern "no està tancat a explorar alguna de les nostres propostes" i ha explicat que "semblen entendre que cal limitar el creixement de l'aeroport, malgrat que no sigui competència autonòmica".

Miquel Mir ha afirmat que "en el debat de fons estam totalment d'acord". Sobre això, Amadeu Corbera ha afegit que "la sensació és que hi ha consens" entre l'entitat ecologista i el Govern respecte de les limitacions que té el territori i que "no podem créixer més". El president del GOB creu, a més, que la discussió ara està "en els temps", perquè "no podem esperar més". A la reunió, també hi han assistit la portaveu i el coordinador de l'entitat ecologista: Margalida Ramis i Toni Muñoz.

stats