Aniversari
Societat 21/06/2023

El GOB fa una festa pels 50 anys de lluita ecologista i "per preparar-se per al que pugui venir"

El president de l'entitat conservacionista, Amadeu Corbera, adverteix que "els polítics que han governat amb l'asfalt just han durat una legislatura"

2 min
La celebració dels cinquanta anys del GOB serà dimarts dia 11 de juliol, al Teatre Principal de Palma.

PalmaEl GOB farà una gran festa per celebrar els 50 anys d'existència i, sobretot, en paraules del seu president, Amadeu Corbera, per "commemorar cinc dècades de lluita i èxits ecologistes". "És ver que durant tot la història del GOB hi ha hagut molts d'objectius que no s'han complert, però n'hi ha hagut molts altres que sí que han pogut ser una realitat. Les lluites del GOB han aconseguit salvar molts d'espais de l'urbanisme creixent, però sobretot han ajudat a configurar territorialment les Illes Balears", ha manifestat Corbera aquest dimecres al teatre Principal de Palma, per donar a conèixer les actuacions previstes a la festa, que serà a la sala Gran del teatre, dimarts dia 11 de juliol a les 20 hores.

Durant l'acte, l'entitat repassarà totes les lluites de la seva història i les acompanyarà amb les actuacions dels cantants Biel Majoral, Aina Tramullas, Xanguito i el Cor de Dones de la UIB. L'accés serà gratuït i les entrades es poden reservar al web del Principal.

La portaveu i el president de l'entitat, Margalida Ramis i Amadeu Corbera, enmig del director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, i elproductor audiovisual Miquel Brunet.

Segons Corbera, aquest acte no servirà només per fer festa, sinó també "per preparar-se per a allò que pugui venir". El president de l'entitat ha fet aquestes manifestacions en al·lusió a les accions en matèria territorial del futur executiu balear que presidirà Marga Prohens. Corbera ha anat més enllà i ha llançat una advertència. "Hem de recordar que els polítics que han governat per asfaltar just ho han fet durant una legislatura, que no han pogut revalidar. Així va succeir a Jaume Matas, a Mabel Cabrer i a Miquel Enseñat", ha assegurat Corbera.

"El GOB és una entitat que va començar amb uns joves amants dels ocells i que ben aviat, a causa del projecte d'urbanitzar la Dragonera, va dirigir els seus esforços cap a la conscienciació territorial. És veritat que moltes de fites no s'han aconseguit, però moltes altres sí que són una realitat. Si les Balears territorialment són així com són avui és perquè hi ha hagut unes lliutes que les han configurades. I m'atreviria a dir que a altres punts de la Mediterrània aquestes lluites no han tingut la mateixa intensitat. Basta veure els casos de Catalunya, el País Valencià, Malta o Xipre", ha afirmat Corbera.

stats