Medi Ambient
Societat 24/02/2024

Veïnats i ecologistes es concentraran aquest dimarts per exigir que s'aturi el megaparc fotovoltaic de Marratxí

Han fet una convocatòria a tothom que pugui per assistir al ple municipal a les 19.30 h

ARA Balears
2 min
Plaques solars

PalmaEcologistes, veïnats i diversos partits polítics han reclamat al Consell de Mallorca que refaci la valoració de l'informe sobre els projectes fotovoltaics de Son Sales, a Marratxí, ja que el contingut "justifica jurídicament una valoració negativa del projecte". En un manifest conjunt, l'organització ha explicat que els terrenys escollits per dur a terme les instal·lacions solars estan subjectes a protecció. Així, els tres projectes: Son Sales I, II i III, s'ubiquen en sòl rústic protegit d'interès paisatgístic, per la qual cosa "no se'n considera viable l'execució". El manifest està firmat per l'AAVV la Pua de Pòrtol, Plataforma Son bonet Pulmó Verd, Plataforma Renovables Sí, però així NO, el GOB, el PSIB-PSOE Marratxí, MÉS per Marratxí i El Pi Marratxí. Han fet una convocatòria per dimarts dia 27 de febrer a tothom que pugui per assistir al ple municipal a les 19.30 h perquè es tractarà la qüestió dels megaparcs fotovoltaics "que amenacen el nostre territori de Marratxí".

En el seu manifest, també han fet referència a l'informe redactat per la institució insular que inclou "nombrosos motius de l'impacte negatiu del parc", però han criticat que, això no obstant, el Consell ha emès una conclusió favorable. Per aquest motiu han exigit a la institució que refaci la valoració del seu informe, ja que el contingut inclòs és "del tot suficient i justifica jurídicament una valoració negativa". En aquesta línia, han instat la Direcció General d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic a no declarar el projecte estratègic industrial com el projecte d'agrupació fotovoltaica Son Sales.

D'altra banda, asseguren que l'Ajuntament de Marratxí es va comprometre a "lluitar per les reivindicacions" dels veïnats i ecologistes i per això ara el critiquen, perquè "no ha vist que sigui així". D'aquesta manera, han demanat al batle del municipi, Jaume Llompart, que es comprometi de manera "ferma i sincera" en aquest sentit. En aquest context, el GOB assistirà el pròxim dimarts al ple municipal de Marratxí per mostrar les seves reivindicacions davant el batle i els membres del Consistori.

stats