Societat 21/05/2022

El GOB escalfa l'acte central de la campanya 'Avui per demà'

L'entitat ecologista i d'altres que s'hi han adherit han presentat l'acció aquest dissabte a la plaça Major de Palma

ARA Balears
1 min
El GOB ha presentat l'acte central de la campanya "Avui per demà"

PalmaLa plaça Major de Palma ha estat l'escenari aquest dissabte de la presentació de la campanya 'Avui per demà' per part del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) i altres entitats organitzadores. L'associació ecologista ha impulsat una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) pensada per garantir el benestar social i ecològic de les generacions futures.

"El 28 de maig tindrem l’oportunitat de tornar a sortir al carrer, amb tots els moviments socials i la ciutadania per agafar força i deixar clar que hem d’actuar avui per aconseguir un demà millor", ha apuntat el GOB en una nota de premsa. El president de l'entitat, Amadeu Corbera, ha explicat que "es tracta de recuperar l’esperit de carrer, reivindicatiu, ja que el moviment civil l’hem perdut un poc per moltes circumstàncies".

Corbera exposa que l'acte central consistirà en la posada en marxa d'un mosaic humà a la mateixa plaça Major, amb les lletres que componen el lema de la campanya –'Avui per demà'–. Aproximadament hi haurà unes 700 persones de les distintes entitats que formin les lletres, però "esperam que vingui molta més gent, que sigui multitudinari".

Unes 50 entitats han liderat la ILP, que rep el suport dels tres partits del Govern, tot i que s'hi han adherit més de 90 associacions, entre les quals hi ha entitats també d'àmbit estatal com Seo Birdlife, Greenpeace Espanya, Albasud, Stop Ecocidio i Fundación Savia. L'objectiu és tractar "quin futur deixam a les generacions que ens venen darrere, i de quina manera nosaltres podem contribuir-hi per tal d'assegurar-los un futur amb garanties de benestar en termes ecosocials".

stats