Societat 08/07/2020

El GOB desplega una nova campanya en defensa de la posidònia

Els ecologistes duran a terme activitats informatives i lúdiques a quatre platges de Mallorca

Ara Balears
2 min
Imatge de la campanya de 2021.

PalmaAquest estiu, el GOB tornarà a portar la defensa de la posidònia a quatre arenals de Mallorca. Tal com va fer l'any passat, serà en forma d’activitats educatives. Amb aquesta campanya es pretén conscienciar la població de la importància de protegir i conservar les praderies de posidònia.

Els mesos de juliol i agost s’instal·larà un petit envelat informatiu a quatre platges diferents de l’illa, que rotarà setmanalment. Aquestes platges són l’Arenal a Portocolom, la platja d’Alcanada a Alcúdia, la platgeta a la Colònia de Sant Pere i la platja del Geperut a Sant Elm.

Informació en quatre idiomes

En aquesta campanya s'oferirà material informatiu en quatre idiomes i cada dia es realitzaran tallers educatius: un de ciència ciutadana sobre els microplàstics i un altre de busseig per tal de descobrir de ben a prop l’hàbitat de la posidònia.

A més, per tal de facilitar-hi la participació dels banyistes, s’ha dissenyat i creat un joc: el 'trivial' de la posidònia. Entre els participants guanyadors es farà un sorteig d’una camiseta. Al punt informatiu també es disposa de banderoles per repartir entre els navegants compromesos amb la conservació de la posidònia.

L'actuació té el suport de Here We Are Collective, que va coordinar una donació col·lectiva a Barcelona a través del projecte 'Design for posidonia', consistent en una subhasta de mobiliari de disseny en benefici d'aquesta campanya.

La campanya es difondrà també a través de les xarxes socials del GOB, des d’on, així mateix, s’informarà setmanalment de la ubicació de la taula informativa i d’altres informacions rellevants. A més d’aquesta acció de sensibilització, el GOB continuarà paral·lelament amb altres línies d’acció, com pugui ser la denúncia per fondejos i vessament que afecten la preservació de la posidònia.

Una font d'equilibri

La posidònia és una espècie cabdal al nostre litoral i que ens ofereix multitud de serveis ecosistèmics. Entre altres funcions, oxigena l’aigua, fixa carboni, hi viuen molts invertebrats i serveix de refugi i de lloc de cria i creixement per a moltes espècies de peixos. A més d’aquesta funció ecològica, juga també un rol molt important en el manteniment de les platges, tant en la formació de l’arena com en la defensa de la costa davant els temporals. Per tot això, remarca el GOB, la seva preservació ha de ser una prioritat en l’estratègia de conservació de la biodiversitat a les Balears.

stats