Societat 15/05/2023

El GOB demana la paralització de les obres de l'hotel Formentor per no tenir llicència

Reclamen, també, l'obertura d'un expedient d'infracció urbanística a la societat Formentor Bay SL, responsable del projecte

1 min
Obres de construcció del nou edifici de l'Hotel Formentor.

PalmaEl GOB ha presentat una denúncia per la construcció sense llicència urbanística municipal prèvia de l'edifici del nou Hotel Formentor, cosa que, segons explica el grup, suposa un incompliment de l'article 146.1 de la Llei Urbanística de les Illes Balears (LUIB). Per aquesta raó, sol·licita la paralització de les obres, i l'obertura d'un expedient d'infracció urbanística a la societat Formentor Bay SL, responsable del projecte.

En un comunicat, el GOB explica que, des de fa prop de dos anys, Formentor Bay SL està construint l'edifici "al sòl urbà no consolidat de Formentor, no consolidat tant pel que fa a la falta de desenvolupament del planejament com per la manca dels serveis urbanístics exigits per la llei". La construcció, assenyala el GOB, "no disposa de la prèvia i perceptiva llicència municipal d'edificació".

Davant aquesta situació, "i tractant-se d'una obra completament il·legal i il·legalitzable d'acord amb les determinacions del PGOU vigent", exposa el GOB, s'ha decidit presentar la denúncia "davant la clara negligència de l'Ajuntament de Pollença, que tolera unes actuacions al marge de cap normativa legal". El GOB també recorda que s'han realitzat nombrosos advertiments a l'administració municipal en els darrers dos anys i mig.

stats