Medi Ambient
Societat 04/04/2024

El GOB denuncia l'inici de les obres per construir sis quioscs a la platja d'Alcúdia

L'entitat defensa que la concessió vulnera la Llei de costes i que l'adjudicació requereix la convocatòria d'un concurs

ARA Balears
1 min
L'espai que ocupraran els sis quioscs-bar a la platja d'Alcúdia.

PalmaEl GOB ha alertat aquest dijous de l'inici de les obres per construir sis quioscs a la platja d'Alcúdia, tot i que continua pendent un recurs contra la concessió. Segons ha recollit Europa Press, es tracta d'una concessió de 15.629 metres quadrats de domini públic maritimoterrestre destinats a passeig de platja, accessos, serveis i els sis quioscs en un tram de costa de la platja d'Alcúdia.

L'entitat va presentar un recurs l'abril del 2022 davant el Ministeri de Transició Ecològica al·legant que la concessió vulneraria almenys dos articles de la Llei de costes. L'entitat defensa que aquest tipus d'adjudicació requereix la convocatòria d'un concurs i que, per tant, l'atorgament seria nul. Tot i que el GOB no ha rebut resposta a aquest recurs, el març varen començar les obres de construcció dels sis quioscs. A més, assegura que també s'està incomplint el termini màxim per a l'inici de les obres, que haurien d'haver començat abans de l'1 de novembre del 2023.

Així mateix, el GOB adverteix de l'incompliment d'altres aspectes de la concessió en relació amb la servitud de trànsit. Per aquest motiu, han sol·licitat a la Conselleria de la Mar i Cicle de l'Aigua la caducitat de la concessió.

stats