Societat 18/08/2022

El GOB demana que es traslladi el Rock ‘n’ Rostoll fora de la Zona d’Especial Protecció per les Aus

La darrera edició d'aquest festival va ser el 2019 i el GOB ja va demanar a Medi Ambient un informe tècnic

ARA Balears
2 min
Una de les espècies de la zona.

Palma"Consideram que aquesta ubicació, dins una ZEPA, no és gens adequada per a la celebració d’una festa multitudinària com aquesta". Així de contundent s'ha mostrat el GOB en un comunicat en el qual reclama que el festival Rock ‘n’ Rostoll, que es farà a la finca de Son Perot (Maria de la Salut), es traslladi a un altre lloc perquè no estigui a la Zona d’Especial Protecció per les Aus.

El concert, que se celebra el pròxim 27 d'agost, se situarà a l’àrea més important de la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) ES0000543 Pla des Blanquer, declarada el 2019, segons ha explicat l'entitat. En concret, en aquesta ZEPA hi ha importants poblacions d’aus lligades a conreus herbacis de secà ben conservats, que són hàbitat de cria d’espècies com el sebel·lí, la cucullada, la terrola i la guàtlera, entre d'altres, i també és un lloc d’alimentació de diverses espècies d’aus rapinyaires amenaçades, com la milana.

La darrera edició d'aquest festival va ser el 2019 i el GOB ja va demanar a Medi Ambient un informe tècnic. Encara que es va considerar que el festival no tindria impacte rellevant sobre les espècies, es va indicar que “cal tenir present que es tracta d’un esdeveniment anual que no es pot permetre que creixi incontroladament”, que “caldrà avaluar a cada edició els possibles impactes, especialment els de naturalesa acústica i lumínica, que es poden produir sobre la fauna” i que s’haurà de “determinar el nombre màxim de persones i aparcaments que són compatibles amb la conservació dels valors naturals que motivaren la declaració de la ZEPA”.

Encara que el pla d’autoprotecció del concert, redactat a petició de l’Ajuntament fa tres anys, establí un aforament màxim de 3.000 persones i 750 vehicles, algunes cròniques publicades a les xarxes multiplicaren per tres aquesta xifra. Per això, després de dos anys, el GOB creu que és previsible una afluència massiva de persones i cotxes i ha demanat un altre informe a Medi Ambient sobre el festival i que es traslladi a una zona menys sensible.

stats