Societat 31/05/2022

El GOB demana precaució davant la "màxima activitat" de cria de cabots

Remetrà un dossier informatiu a batles i arquitectes municipals per conservar els nierons i el benestar d'aquests ocells

ARA Balears
2 min
Cries de cabot.

PalmaEl grup ecologista GOB ha demanat aquest dimarts precaució davant la "màxima activitat" de cria de cabots, una espècie d'ocell insectívor que arriba a les Balears a la primavera per mantenir les seves colònies, que agrupen desenes, o fins i tot centenars, de parelles.

El cabot sol situar els seus nius de manera esfèrica baix els voladissos de teulades, però també a altres llocs arrecerats de les façanes, fet pel qual la plataforma demana prudència davant actuacions que impliquin obres a les façanes dels edificis.

"Per moltes raons ens convé evitar que els nuclis urbans es converteixin en un món separat del medi natural i on només trobem edificis, carrers, cotxes, humans i animals domèstics", ha manifestat el GOB en una nota de premsa.

Algunes solucions

També ha assenyalat que l'acumulació d'excrements d'aquests ocells, especialment durant el creixement dels polls, pot fer que alguns veïns se sentin "molestos", però ha destacat que es pot controlar mitjançant la col·locació de safates o de canals de recollida.

És per això que el grup ha demanat la implicació dels ajuntaments, per poder facilitar l'adopció d'aquestes solucions en els casos més problemàtics, i ha recordat que la destrucció de nius i colònies de cabot és una infracció greu que suposa una sanció d'entre 3.000 i 200.000 euros.

Durant els pròxims dies, el GOB remetrà a batles i arquitectes municipals un dossier informatiu sobre l'espècie, la seva biologia, el seu estat de conservació i la problemàtica que comporta, per tal que ho tinguin en compte davant actuacions que impliquin obres a les façanes dels edificis.

Cartell del GOB.
stats