Societat 21/05/2021

El GOB demana ampliar la protecció de la Marina de Llucmajor per beneficiar la milana

Aquesta zona de Mallorca és la important per a la conservació de l'espècie, segons un estudi de l'organització

Ara Balears
1 min
PROTECCIÓ D’ALTA VOLADA 
 Un exemplar de milana reial sobrevolant la Marina de Llucmajor.

PalmaEl GOB ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient que ampliï la Zona d'Especial Protecció d'Aus (ZEPA) de la Marina de Llucmajor perquè es tracta de la zona de Mallorca més important per la conservació d'aquesta espècie en perill d'extinció a l'Estat.

Segons un estudi fet per l'entitat, aquest hàbitat és ideal per a la població reproductora, perquè necessita àrees de pinar, i la zona de Bunyola, Alaró, Santa Maria i la Marina de Llucmajor són els indrets més freqüentats pel rapinyaire. A més, els exemplars joves cerquen espais sense arbres per trobar aliments fàcilment, i per això sobrevolen "intensament" les zones del Pla, el Llevant i el municipi llucmajorer.

L'entitat ornitològica veu amb preocupació la progressiva aparició de nous parcs fotovoltaiques, perquè en aquests moments n'hi ha cinc projectats a la marina de Llucmajor. El GOB ha fet la petició amb motiu del Dia europeu de la Xarxa Natura 2000, i ha recordat que el gener de 2019 el Consell de Govern va aprovar la declaració i ampliació de diverses ZEPA a les Balears, amb la qual s'incrementa en 11.775 hectàrees la superfície protegida i s'arriba a les 150.470 hectàrees terrestres i marines. L'organització, però, ha lamentat que Medi Ambient no va tenir en compte la informació que va remetre sobre la necessitat de protegir la zona central de la Marina de Llucmajor per protegir la milana.

En els pròxims dies el GOB remetrà el nou informe a la Conselleria amb la intenció que s'activi la tramitació de l'ampliació de la ZEPA i que la Comissió Balear de Medi Ambient ho tingui en compte a l'hora d'avaluar la creació de nous parcs solars.

stats