Societat 14/12/2020

El GOB critica que el Govern s'oposi a reduir els dies de pesca d'arrossegament

L'entitat ecologista exigeix a l'Executiu que doni suport a les propostes de la UE per recuperar els estocs pesquers a les Illes

Ara Balears
1 min
Pescadors destrien les captures en una barca de bou, en aigües de la Mediterrània. / ARXIU

PalmaEl grup ecologista GOB ha criticat aquest dilluns que la Conselleria d'Agricultura i Pesca s'oposi a reduir un 15% els dies de pesca d'arrossegament a la Mediterrània occidental, a proposta de la Comissió Europea (CE), segons ha informat l'agència Efe. L'entitat ha assegurat que la posició del Govern "no és pròpia d'una administració que es declara innovadora, progressista i ecologista".

El GOB ha demanat a l'Executiu que doni suport a les propostes de la Unió Europea per recuperar els estocs pesquers a les Illes. En aquest sentit, el grup ecologista manifesta que els estudis del Comitè Científic, Tècnic i Econòmic per a la Pesca indiquen que cal augmentar les noves zones de veda, un plantejament que inclou treballar el nivell d'esforç pesquer a les Balears. Aquesta mesura, subratlla el grup ecologista, estableix que s'ha de reduir l'esforç pesquer un 10% el 2020 i un 30% addicional abans del gener del 2025.

Els ecologistes han lamentat que la consellera d'Agricultura i Pesca a les Balears, Mae de la Concha, rebutgi les mesures proposades per l'organisme europeu per pal·liar els efectes de la sobrepesca al litoral. En aquest sentit, el GOB ha qualificat la decisió del Govern de "molt irresponsable".

stats