Societat 11/08/2022

El GOB acusa l'Ajuntament d'Alcúdia de promoure aparcaments il·legals en sòl rústic protegit

L'aparcament està situat devora la zona arqueològica de Pol·lèntia

ARA Balears
1 min
Pàrquing de terra devora la Pollentia

PalmaEls pàrquings de terra situats devora la zona arqueològica de Pol·lèntia són aparcaments il·legals en sòl rústic protegit, ha denunciat el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB). L'entitat acusa l'Ajuntament d'Alcúdia de promoure'ls tot i no tenir "el títol habilitant d'activitats i incompleixen la normativa d'accessibilitat".

El GOB ja ha presentat denúncia a l'Agència de Defensa del Territori (ADT) perquè els consideri "part interessada o denunciant-interessada, aixequi acta d'inspecció, reclami a l'Ajuntament i al Consell Insular de Mallorca els antecedents administratius", han avançat en una nota de premsa aquest dijous. Aquests antecedents són els contractes de lloguer de les finques ocupades i els informes tècnics municipals emesos, que asseguren que són "desfavorables".

Per altra banda, també demanen que "resolgui incoar expedient de disciplina urbanística, sancionador i de restabliment de la realitat urbanística infringida contra els presumptes responsables, entre d'altres l'Ajuntament i el Consell, propietari almenys de la finca 42, destinada a l'aparcament", han declarat des de l'organització.

El GOB exigeix a l'ADT que obri una investigació profunda extensa al municipi, ja que preveu que "probablement conduirà a ampliar el llistat transcrit".

stats