Societat 01/05/2021

Gifs com a eina per potenciar el català entre els més joves

Llengua Mallorca ha creat 111 textos i imatges animats per compartir a les històries i als missatges directes d’Instagram

ARA Balears
2 min
Alguns dels gifs creats per Llengua Mallorca

PalmaNova aposta per les xarxes socials com a eina central per potenciar l'ús del català entre les noves generacions. Llengua Mallorca, de la Direcció Insular de Política Lingüística, ha creat 111 gifs per a històries d'Instagram amb l'objectiu d'acostar la llengua als més joves. La xarxa social ha posat a l'abast dels usuaris aquest paquet de textos i imatges animades en català que es poden compartir a les històries i també enviar per missatge directe a altres usuaris.

'T'estim', 'Bon rotllo', 'Això és mel!', 'De franc', 'Esdeveniment', 'Meravella', 'Pell de gallina', 'El paradís', 'Obert', 'Tancat' o 'Fins aviat', entre d'altres, són alguns dels més utilitzats en els primers dies en què els gifs en català estan disponibles a Instagram. Aquest nou format ofereix un món de possibilitats a Llengua Mallorca per acostar-se als més joves i potenciar l'ús de la llengua catalana tant a les xarxes com en les reunions socials.

A través d'un comunicat, la Direcció Insular de Política Lingüística ha informat que actualment aquests textos i imatges animades ja estan disponibles a Instagram i que els usuaris no han de descarregar-se res per poder gaudir-ne. Segons han detallat, els usuaris només han d'entrar a la xarxa social i pujar la foto o el vídeo que es vulgui a l'espai d'històries i cercar les expressions animades al cercador GIF de la interfície. Introduint-hi les paraules clau 111 o llenguamallorca es despleguen els 111 dissenys que ha creat la Direcció Insular de Política Lingüística. També es pot cercar directament una paraula en concret.

Cal recordar que l'any passat el Consell de Mallorca ja impulsà una campanya per dinamitzar el català a través de WhatsApp. En aquell cas, el Servei de Normalització Lingüística creà adhesius, coneguts com a stickers, amb expressions i paraules que es poden fer servir sovint en converses perquè els usuaris els utilitzassin en les seves converses a través d'aquesta plataforma .'Bon dia', 'tira-tira', 'm'encanta', 'gràcies' i 'tot anirà bé' foren algunes de les expressions més utilitzades i més populars d'aquesta campanya, que tenia com a objectiu que la gent interactuàs en català de manera desenfadada i amb expressions pròximes i familiars.

stats