Societat 12/07/2019

El gerent de Serveis Funeraris podrà acomiadar treballadors

Fins ara, aquest poder era exclusiu del consell d'administració de l'empresa municipal

1 min
Albert Jarabo, gerent de l'Empresa Funerària Municipal de Palma, en una imatge d'arxiu

El gerent de l'Empresa Funerària Municipal de Palma (EFM), Alberto Jarabo, podrà acomiadar treballadors de manera "unilateral" a partir d'ara, segons ha denunciat el comitè d'empresa i el sindicat CCOO en un comunicat. Aquest poder era exclusiu del consell d'administració, un òrgan col·legiat.

El comitè d'empresa ha expressat el seu "desacord" amb aquesta nova atribució i ha assenyalat que la decisió avança "una etapa de gestió opaca". Des del comitè, també han criticat que Unidas Podemos, MÉS i VOX votessin a favor de la decisió durant la darrera reunió del consell d'administració d'EFM, mentre que el PP i Ciutadans van votar en contra.

La regidora del PP de Palma i membre del consell d'administració, Montserrat Oliveras, ha alertat de l'"atac perpetrat pel govern d'esquerres a Cort contra els drets dels treballadors" de l'empresa funerària. La regidora va advertir a les reunions del consell d'administració que dotar el gerent de plenes competències per acomiadar, pot derivar en un "abús de poder" i suposar riscos per als treballadors. Segons Oliveras, aquesta decisió deixa els treballadors públics indefensos en relació als "drets laborals adquirits".

stats