Societat 01/02/2019

Una nova galeria i sortides d'emergència, el nou projecte del túnel de Sóller

L'objectiu de l'obra, amb un cost previst de 25 milions d'euros, és adaptar la infraestructura a la normativa vigent

Ara Balears
1 min
Les sortides d'emergència comptaran també amb una senyalització intel·ligent. / CONSELL DE MALLORCA

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, han presentat aquest divendres el projecte de la nova galeria i sortides d'emergència del túnel de Sóller. L'objectiu de l'obra, que té un cost estimat de 25 milions d'euros, és adaptar la infraestructura a la normativa vigent.

La nova galeria es construirà pel costat oest, entre el túnel del tren de Sóller i el túnel de tres quilòmetres. Aquesta disposarà d'un total de nou sortides d'emergències situades cada 300 metres, informen des del Consell de Mallorca.

Així mateix, es preveu la instal·lació de noves senyalitzacions a les sortides d'emergència que estaran adequades a la normativa vigent de seguretat viària. A més, s'instal·larà una senyalització intel·ligent mitjançant senyals fotoluminescents, retroreflectants i retroil·luminació LED.

El termini d'execució de les obres serà de 30 mesos. "Amb aquest projecte tancam la possibilitat que en el futur es plantegi fer les obres a canvi d'un peatge a l'ombra o, pitjor encara, privatitzar de nou el túnel de Sóller", ha afirmat Ensenyat. Garrido, per part seva, ha afegit que el finançament de l'obra, per valor de 25 milions d'euros, es negociarà amb el Ministeri de Foment perquè n'assumeixi el cost. "Volem per a Mallorca una infraestructura segura i ajustada a la legislació vigent", ha conclòs.

stats