Societat 16/08/2022

Les galeres de Palma no podran circular amb altes temperatures a partir del 25 d'agost

Es tracta d'una modificació impulsada per l'àrea de Mobilitat Sostenible, que introdueix una clàusula en l'article 24

ARA Balears
1 min
Galeres de cavalls a Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dimarts la prohibició de circulació de les galeres de cavalls quan l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) anunciï alerta groga, taronja o vermella per altes temperatures, tal com s'havia avançat. Aquesta mesura entrarà en vigor el proper 25 d'agost, segons ha comunicat Cort, data en què es modificarà l'ordenança de les galeres, una vegada passats els 15 dies hàbils que estableix la normativa.

Es tracta d'una modificació impulsada per l'àrea de Mobilitat Sostenible, que introdueix en l'article 24 del reglament la prohibició de "fer treballar els animals quan es declari oficialment per part de l'Aemet fenòmens meteorològics adversos per avís groc, taronja o vermell de risc greu o molt sever de temperatures".

Per una altra banda, l'article 37 del Reglament estipula que "el conductor ha de suspendre el servei quan apreciï que el vehicle o la cavalleria no compleixen les condicions de seguretat, higiene, comoditat o estat físic segons allò previst a l'article 24, mentre que no s'adoptin les mesures correctores pertinents".

Recorregut de la norma

En aquest sentit, la modificació del reglament es va aprovar de manera inicial al ple del mes de maig i, després dels 30 dies de presentació d'al·legacions, es va aprovar el mes de juliol de manera definitiva. El Butlletí Oficial de les Illes Balears ho va publicar aquest 2 d'agost.

En darrer lloc, el Consistori recorda que el 2018 es va aprovar aquesta suspensió del servei per mitjà d'un Decret de Batlia. Després, el jutjat contenciós administratiu número 2 de Palma va estimar parcialment un recurs contra el Decret i va estipular que la introducció d'aquesta prohibició s'havia de fer per mitjà d'una modificació de l'ordenança i no amb un decret.

stats