Empreses
Societat 22/06/2023

Gabriel Escarrer, nou president de Melià després de la renúncia del seu pare

També continuarà mantenint les facultats com a conseller delegat per dirigir la companyia

ARA Balears
2 min
Gabriel Escarrer a la presentació del seu llibre.

PalmaGabriel Escarrer Juliá, fundador de l'hotelera Melià, ha deixat la presidència de la companyia en mans del seu fill Gabriel Escarrer Jaume, que continuarà mantenint les facultats com a conseller delegat del grup mallorquí. L'empresa, que ha comunicat l'acord a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), destaca que amb aquesta decisió es culmina el Pla de Successió elaborat pel fundador i aprovat per unanimitat dels seus membres el 13 de desembre de 2016, "per garantir la continuïtat del negoci i la necessària seguretat i confiança a tots els grups d'interès".

D'aquesta manera, Escarrer Juliá renuncia al càrrec de president (no executiu) i serà nomenat president d'honor en agraïment de la companyia "a la seva gran dedicació i la seva inestimable aportació i suport". Amb tot, manté el càrrec de conseller extern dominical i vocal del consell d'administració. Com a president d'honor, tindrà funcions de representació i assessorarà el consell d'administració i el president del consell.

Escarrer Juliá, de 88 anys, va fundar la companyia el 1956 amb tan sols 21 anys. Va comprar i va dirigir un hotel de 60 habitacions a Mallorca, seu de l'empresa del grup actual. Des de llavors ha liderat el grup durant sis dècades i l'ha convertit en un gegant internacional després de la seva sortida al Carib i al sud-est asiàtic.

L'empresa hotelera ha recalcat que des que el 2009 va ser nomenat vicepresident i conseller delegat del grup, Escarrer Jaume ha estat "l'impulsor d'un canvi cultural i organitzatiu en la companyia amb un clar enfocament en la responsabilitat corporativa, la sostenibilitat i la gestió del talent i de les persones".

El 2016, després de la renúncia del fundador als seus poders executius, es va convertir en el primer executiu de la companyia. Des de llavors, apunta l'entitat, ha liderat un intens procés de transformació digital i cultural de l'empresa, que se suma a l'important procés de consolidació financera i l'evolució del model de negoci de Melià.

Meliá durà a terme aquest dijous la junta d'accionistes

L'hotelera Meliá Hotels International durà a terme aquest dijous a Palma la seva junta d'accionistes anual després de l'anunci el matí d'aquest dijous del canvi en la presidència de la companyia. Així la junta general sotmetrà a votació aquest dijous, 22 de juny, la reelecció per quatre anys del fundador de la companyia com a conseller extern dominical. A més es preveuen aprovar els comptes anuals i l'informe de gestió del grup i de la companyia corresponent a l'exercici de 2022, així com a gestió social del consell d'administració.

També es votarà el nomenament i reelecció dels membres del consell d'administració, així com la determinació del nombre de membres d'aquest. En aquest punt de l'ordre del dia es proposarà la reelecció com a conseller extern dominical de Gabriel Escarrer Julia, el nomenament de conseller extern dominical d'Alfredo Pastor i la reelecció com a consellera externa independent de María Henríquez de Luna Basagoiti.

stats