Ajudes
Societat 22/09/2023

La Fundació La Caixa eleva a 15 milions el pressupost per a acció social a les Balears

Aquesta xifra suposa un increment de 300.000 euros respecte de la de l'any passat

ARA Balears
2 min
Marga Prohens i el president de la fundació "la Caixa" en la trobada d'aquest divendres

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, i el president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, han signat aquest divendres a Palma l'acord que recull la col·laboració entre les dues institucions en matèria social, cultural, educativa i de recerca. El conveni estableix que la Fundació dedicarà 15 milions d'euros a acció social a les Balears al llarg del 2023, fet que suposa un increment de 300.000 euros respecte de l'any anterior.

Fainé ha explicat que enforteixen novament el seu "compromís social a les Balears per contribuir al benestar de tota la societat, i especialment de les persones que passen per situacions difícils". Per la seva banda, la presidenta del Govern, Marga Prohens, ha volgut expressar el seu "màxim agraïment" a Fainé "pel compromís demostrat al llarg dels anys amb les Illes i la seva aposta en eixos que són també estratègics per a l'Executiu, com ara l'acció social, la investigació o la cultura". Entre els objectius bàsics marcats a l'acord, s'han destacat la lluita contra la pobresa infantil, la promoció de l'envelliment actiu i saludable i l'atenció a persones amb malalties avançades, així com la millora de les condicions de vida de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió. A més d'aquestes línies d'actuació, l'acord també preveu fer feina en als àmbits educatiu, cultural i de recerca.

En aquest sentit, alguns dels projectes que han volgut remarcar són el CaixaProinfància, que es desenvolupa a diferents zones de Palma, Inca i Manacor amb l'objectiu de combatre la pobresa infantil; els projectes d'inserció laboral, entre els quals destaca el programa Incorpora, que tenen com a objectiu fomentar la contractació dels col·lectius amb més dificultats per trobar feina; el programa per a l'Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades, que pretén millorar la qualitat de l'atenció a les persones que es troben al final de la vida, així com a les famílies, i el programa de Gent Gran, el qual reivindica el valor d'aquest col·lectiu. Pel que fa a les Convocatòries de Projectes Socials, el 2022 la Fundació va augmentar la inversió fins a superar un milió d'euros, destinats a 36 projectes d'entitats de les Balears. Això va suposar un increment de la inversió d'un 177% respecte del 2021.

D'altra banda, la xarxa d'oficines de l'entitat impulsa projectes del seu entorn més immediat als àmbits social, cultural i educatiu. Així, al llarg del 2022, es varen dur a terme 200 projectes, amb una inversió de 670.000 euros per part de la Fundació.

Prop de 200.000 visitants al CaixaFòrum

En l’àmbit de la divulgació de la cultura, la Fundació ha volgut destacar que el CaixaFòrum va rebre 194.332 visitants l'any passat, un 84% més que l'any anterior. Entre les exposicions programades han subratllat Faraó. Rei d'Egipte, Hermen Anglada-Camarasa i Joaquim Mir a Mallorca, La imatge humana: art, identitats i simbolisme i Apollo 11. L'arribada de l'home a la Lluna. A més, a partir del pròxim 30 de setembre i fins al 7 de gener del 2024, es podrà visitar l'exposició Cinema i moda. Per Jean Paul-Gaultier, que inclourà diverses peces, principalment indumentària, cartells o fotografies.

Finalment, l'entitat ha assenyalat que enguany s'ha continuat desenvolupant el programa EduCaixa, en el qual el 2022 varen participar 221 escoles balears, amb un total de 35.753 escolars i 6.665 docents.

stats