Societat 16/11/2018

Un 53% dels funcionaris de Justícia de les Balears secunden la vaga contra la mobilitat forçosa, segons els sindicats

Han protestat davant l'Audiència per la reforma de la Llei orgànica del poder judicial

Sabrina Vidal
1 min
Els funcionaris de justícia, de vaga contra la mobilitat forçosa

PalmaEl que havia de ser una modificació urgent de la Llei orgànica del poder judicial per recuperar els drets perduts durant la crisi econòmica ha acabat amb una vaga entre els funcionaris del cos judicial dins l'àmbit estatal que a les Balears ha secundat un 53% dels treballadors.

El motiu és la introducció de l'article 521 a través d'una esmena que va fer el PP –quan governava el PP– i que especifica que el lloc de destinació serà el municipi, és a dir, "si fins ara es concursava per un jutjat determinat, a partir d'ara es fa per municipi. Qui tingui la potestat –està pendent del desenvolupament d'un reglament propi– ens podrà moure d'un lloc a l'altre per cobrir les necessitats del servei", explica Pilar Claro, delegada de Comissions Obreres (CCOO).

Una altra modificació que preveu la llei és que els interins anomenats de reforç se cessaran al cap de sis mesos. "Això tindria conseqüències, per exemple, al Jutjat de clàusula sòl de Palma, on els funcionaris designats són interins de reforç que haurien de cessar immediatament", afegeix Claro. "S'ha plantejat com una manera d'aprofitar recursos humans per al ciutadà i a la llarga anirà en detriment del ciutadà perquè els seus assumptes s'endarreriran molt més. Sis mesos és el temps necessari per aprendre a feina".

La llei, amb les esmenes incloses, ja ha passat la primera tramitació al Congrés. "L'article que ens afecta l'han introduït sense debatre'l a la mesa dels treballadors i s'han botat la negociació, com va reconèixer el portaveu del PSOE en el debat". La següent passa és la votació al Senat prevista per d'aquí a uns quinze dies i on esperen que es pugui tornar a modificar per tirar enrere.

stats