Funcionaris i empleats públics alternaran teletreball i presencialitat

Cada servei establirà dos o tres grups estables de treballadors que faran feina presencial per torns, sense tenir contacte amb un altre grup

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns l'acord assolit la setmana passada entre la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques amb els representants sindicals d'empleats públics tant a la Mesa Sectorial de Serveis Generals de la Comunitat Autònoma com al Comitè  Intercentres  per posar en funcionament un sistema rotatori de teletreball per dies o setmanes.

Aquest sistema, acordat per unanimitat entre l'Administració autonòmica i els representants sindicals d' USO STEI -Intersindical, CSIF, CCOO, UGT i  SINTTA , començarà a aplicar-se de manera immediata amb la finalitat de garantir la continuïtat dels serveis a la ciutadania i, alhora, vetllar per la seguretat del personal públic mentre duri la situació de pandèmia per covid-19.

L'acord suposa que el personal funcionari i laboral de serveis generals de cada conselleria o organisme públic s'organitzarà en dos o tres grups estables. Aquests alternaran la feina presencial amb el teletreball per dies o setmanes, segons les característiques del servei i sempre que les tasques atribuïdes ho permetin.

Els titulars dels òrgans directius, amb el suport dels caps de departament o de servei, hauran de determinar les característiques per definir els torns: composició, tipus de rotació i sistemes de control del teletreball, entre d'altres. Per a les persones que ja tinguin reconegut aquest règim de feina es mantindrà la modalitat de teletreball.

A més, es preveu que els empleats públics que tinguin a càrrec seu  menors  o persones dependents que hagin de fer quarantena preventiva per haver estat en contacte estret amb algun confirmat per covid-19, passin automàticament al teletreball complet mentre duri aquesta circumstància i es reincorporin al seu grup estable una vegada superada la situació.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF