Societat 21/03/2022

Els funcionaris docents amb infants de fins a 12 anys podran demanar comissió de serveis per conciliar

Fins ara només es preveia aquesta possibilitat per als professionals de carrera amb infants de fins a sis anys

ARA Balears
1 min
Imatge de la Mesa sectorial, que ha tingut lloc aquest dilluns a la Conselleria d'Educació.

PalmaEls docents que siguin funcionaris de carrera i tinguin un fill menor de 12 anys podran demanar una comissió de serveis per conciliar vida laboral i familiar. La Conselleria d'Educació ha anunciat aquest dilluns la nova mesura, que ha estat aprovada a la Mesa Sectorial i entrarà en vigor el curs vinent.

Cal dir que inicialment es podien demanar comissions de serveis amb fills de fins a 3 anys i que durant el curs 2019-20 es va ampliar fins als 6 anys. Amb l'ampliació fins als 12 anys "donam resposta a la conciliació amb fills que es troben en etapa obligatòria d'ensenyaments d'Infantil i Primària".

Segons ha explicat la Conselleria en un comunicat, aquesta comissió es podrà atorgar sempre que la distància de destinació definitiva del funcionari respecte del domicili habitual dels fills sigui superior a 25 quilòmetres a Mallorca i 20 quilòmetres a la resta d'illes.

La majoria dels agents socials representats a la Mesa han donat suport a aquesta mesura. Cal destacar també que la reunió feta avui a les dependències de la Conselleria ha reprès el caràcter presencial d'aquestes trobades, després de dos anys amb restriccions per la pandèmia.

stats