Societat 16/12/2020

Les millors fotografies de la mar balear del 2020, segons Mare

La primera edició ha atorgat vuit premis de 1.000 euros per a la categoria d'adults i vuit càmeres per a la categoria de joves

Ara Balears
2 min

PalmaLa primera edició de Mare, la iniciativa que enguany ha convocat el Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear, ha atorgat vuit premis de 1.000 euros per a la categoria d'adults i vuit càmeres per a la de joves. L'entrega de premis es va retransmetre telemàticament dimarts vespre des del Museu Marítim de Sóller.

La categoria de Fauna Marina ha estat la que més entrades ha rebut, amb un total de 293 fotografies, i també ha estat la més complicada de valorar per la gran qualitat de les imatges presentades, segons ha informat en un comunicat l'entitat. Els tres prestigiosos fotògrafs Ángel Fitor, Meaghan Ogilvie i Ofelia han estat els encarregats de jutjar les imatges presentades.

El guanyador d'aquesta categoria ha estat Marcos Darío, amb la fotografia Rojo. El jurat ha descrit com a "inusual", "única" i "impressionant" la fotografia que va fer d'un cap-roig. "Existeixen moltes imatges, però cap amb aquesta mirada i personalitat", han assenyalat en el comunicat. Aquesta i les altres set premiades es poden veure a continuació en la fotogaleria. Si vols veure les imatges guanyadores en la categoria de joves i la resta de fotografies dels finalistes, pots consultar-les aquí.

A la resta de categories s'hi han presentat imatges de pops, tortugues, posidònia, paisatges submarins i de costa que mostren la "bellesa" de la mar balear. A més, però, també s'han premiat fotografies on apareix una mascareta sanitària com si es tractàs d'una nova espècie marina perquè Mare vol mostrar la relació humana amb la mar i denunciar aquests casos.

La coordinadora de Mare, Sara García, ha explicat que en la situació actual el certamen pretén mostrar la vida marina perquè es pugui conservar. L'oceanògrafa i especialista en taurons Gádor Muntaner ha comentat en el comunicat que és molt important "contagiar" l'amor i la curiositat pel que s'amaga sota l'aigua. "Moltes persones no són conscients de la riquesa i la biodiversitat que hi ha a la mar balear", ha assenyalat.

La primera edició de Mare ha estat possible gràcies al suport financer de la Fundació Marilles i Fundatur, així com altres persones i entitats com ara Menorca Reserva de la Biosfera, Ibiza Preservation, Mallorca Preservation Foundation, Menorca Preservation Fund, Fundació Iniciatives del Mediterrani i Foro Marino de Ibiza i Formentera.

stats