Turisme
Societat 07/08/2023

El Fòrum de la Societat Civil sol·licita al Govern la creació d'un comitè per eliminar el turisme d'excessos

L'entitat ha ofert col·laboració a les administracions de tots els nivells

ARA Balears
1 min
Andreu Grimalt, Jaume Garau i Rafel Borràs aquest dijous

PalmaEl Fòrum de la Societat Civil ha proposat crear un comitè amb l'objectiu d'eliminar el turisme d'excessos. "Les conseqüències de la massificació son molt dolentes per als sectors turístics de qualitat que ja tenim i per als residents que viuen en espais turístics saturats, i impliquen un augment dels problemes de mobilitat per a tothom", han lamentat des de l'entitat civil.

En aquest sentit, han lamentat l'evidència que el model actual de turisme insostenible "provoca un creixement del turisme d’excessos, ja que determinats grups de turistes i d’empresaris troben un gran benefici en la seva expansió a altres bandes de la ciutat de Palma i determinats indrets de Mallorca". El Fòrum ha recordat que fa més d’un any varen proposar diverses mesures de contenció i eliminació de places, esponjaments d’hotels obsolets i transformació d’hotels en usos socials com habitatges i altres, mesures que no consideren "gens fàcils", però que cal aplicar gradualment.

"Governar aquesta transició no es pot fer únicament des del Govern ni de mà de l’empresa privada, ha de ser un projecte col·lectiu en el qual ha de participar tota la ciutadania", han explicat. Amb tot, el Fòrum de la Societat Civil ha ofert la seva col·laboració a les administracions de tots els nivells, per fer viable aquesta "imprescindible transició". Per això, han demanat a l'actual Govern la constitució d’un comitè de crisis per "eliminar el turisme d’excessos i fer viable el canvi cap a un turisme de qualitat".

stats