Societat 17/12/2020

Formentera reclama restriccions més dures per Nadal

La presidenta de l'illa ha demanat al Govern balear que apliqui noves mesures per evitar l'expansió del coronavirus durant les festes

Ara Balears
1 min
Imatge de la Policia Local de Palma durant l'Estat d'alarma.

PalmaFormentera ha reclamat al Govern balear que imposi mesures més restrictives a l'illa durant Nadal per evitar l'expansió del coronavirus a l'illa durant les festes. La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha reclamat que les noves restriccions s'apliquin de manera "urgent i immediata" a l'illa davant l'increment de casos de covid-19 que s'hi ha registrat els darrers dies.

Segons ha informat el Consell Insular de Formentera a través d'un comunicat", Formentera sol·licitarà al Govern balear un "canvi de fase" per poder aplicar mesures més restrictives. Ferrer va recordar, durant la jornada d'aquest dimecres que des del pont de desembre, les infeccions s'han anat incrementant i va demanar als formenterencs màxima precaució.

"Sabem que aquesta situació excepcional que estam vivint moltes vegades va en contra dels nostres costums com a poble i més ara que s'apropa Nadal, però hem de ser conscients que més important que ajuntar-nos aquestes festes és que ens puguem ajuntar tots i totes en les pròximes celebracions perquè la salut ens hagi acompanyat", va remarcar la presidenta del Consell de Formentera en un comunicat.

Cal recordar que Formentera està actualment en el nivell 1 de l'escala de restriccions del Govern pel covid-19. Així, es considera que té una "situació de control". Aquest nivell permet reunions de fins a 20 persones a l'exterior i fins a 10 a l'interior i el toc de queda a partir de mitjanit. Permet als comerços una capacitat del 75% i a l'interior de bars i restaurants, fins a 10 persones per taula.

stats