Societat 16/12/2020

Formentera estudia demanar al Govern més restriccions per Nadal

La presidenta insular, Alejandra Ferrer, demana precaució a la població davant l'augment de contagis de covid-19 les darreres setmanes a l'illa

Ara Balears
2 min
El Consell de Formentera.

PalmaLa presidenta del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, ha assegurat aquest dimecres en un comunicat que estudia "demanar de manera urgent el pas de l'illa a un nivell més restrictiu abans de les festes de Nadal" al Govern balear, arran l'augment de casos de coronavirus que ha patit des del 7 de desembre.

En un comunicat, Ferrer explica que des del pont de desembre, les infeccions s'han anat incrementant. "Ahir hi havia 7 casos actius i avui n'hi ha 19, amb un brot d'11 contagiats, una persona que ha rebut l'alta, i dos contagiats més. La situació sanitària es complica", ha destacat la presidenta.

Davant aquesta situació, demana màxima precaució als formenterencs. "Sabem que aquesta situació excepcional que estam vivint moltes vegades va en contra dels nostres costums com a poble i més ara que s'apropa Nadal, però hem de ser conscients que més important que ajuntar-nos aquestes festes és que ens puguem ajuntar tots i totes en les pròximes celebracions perquè la salut ens hagi acompanyat", ha declarat.

La presidenta ha convocat una reunió de seguretat, extraordinària i d'urgència, per a aquest dijous a les 13 h. Amb aquesta trobada es vol coordinar les feines de control i d'inspecció de les forces i cossos de seguretat, com la Policia Local, la Guàrdia Civil i el servei d'emergències del Govern balear. D'altra banda, Alejandra Ferrer ha anunciat que la Policia Local ha fet un pla de reforç de control als locals i espais públics de l'illa per assegurar que s'hi compleix la normativa anticovid.

Cal recordar que Formentera està actualment en el nivell 1 de l'escala de restriccions del Govern pel covid-19. Així, es considera que té una "situació de control". Aquest nivell permet reunions de fins a 20 persones a l'exterior i fins a 10 a l'interior i el toc de queda a partir de mitjanit. Permet als comerços una capacitat del 75% i a l'interior de bars i restaurants, fins a 10 persones per taula.

stats