Societat 18/07/2019

Formentera autoritza una mitjana diària de 19.183 vehicles fins dia 15 de juliol

Els residents a Eivissa han esgotat les autoritzacions per a turismes els dos primers caps de setmana

Ara Balears
2 min
Formentera autoritza una mitjana diària de 19.183 vehicles la primera quinzena de juliol

PalmaEl Consell de Formentera ha autoritzat una mitjana diària de 19.183 vehicles durant la primera quinzena de juliol, segons han informat mitjançant un comunicat.

Des de la institució insular, també han indicat que durant els dos primers caps de setmana de juliol s'han esgotat les quotes per reservar turismes de residents a Eivissa. Per aquest motiu, les peticions dels eivissencs que excedien la quota han passat a la categoria de turismes de visitants generals. A més a més, el total d'autoritzacions per a motocicletes de residents a Eivissa s'ha superat cada dia de la primera quinzena de juliol. S'ha detectat que algunes de les peticions eren de residents a Eivissa però que treballen a Formentera.

"En els casos en què s'ha pogut constatar aquest fet, hem canviat la tipologia de l'autorització i hem deixat places lliures per als residents d'Eivissa", ha explicat el conseller de Mobilitat de la institució insular, Rafael González.

El conseller també ha destacat que la càmera del lector de matrícules continua enregistrant dades de tots els vehicles i ha apuntat que es preveuen sancions d'entre 1.000 i 10.000 € per no tenir l'acreditació. L'autorització és gratuïta per als residents a les Illes Balears, mentre que els turistes han de pagar 1 € al dia per turisme i 0,50 € per moto.

Durant aquest període s'ha autoritzat una mitjana diària de 657 turismes i 97 motos de visitants, 91 vehicles i 27 motos de residents a Mallorca i Menorca, 44 vehicles elèctrics de turistes i 21 vehicles híbrids. A més a més, la institució insular ha registrat una mitjana diària de 211 turismes i 20 motos d'eivissencs; 413 vehicles de propietaris d'una segona residència a Formentera; 60 autoritzacions de vehicles d'eivissencs que treballen a la pitiüsa menor i 32 vehicles de visitants amb mobilitat reduïda. També s'han autoritzat 378 acreditacions per a empreses establertes a Formentera; 359 vehicles de serveis d'interès públic; 32 acreditacions per a maquinària industrial i 5 vehicles clàssics.

stats