Societat 13/06/2019

Foment del Turisme denuncia l'estat natural de les platges

L'entitat ha criticat "l'abandonament" i la "deixadesa" per part de l'Administració perquè a la Ràpita hi ha acumulació de posidònia

Ara Balears
1 min
MIGJORN MALLORQUÍ
 S’Estanyol, Son Bieló i sa Ràpita són petits nuclis de població, però 
 Sobretot són llocs connectats a la mar, llocs que conviden, empenyen, 
 A acostar-se a la mar.

PalmaL'entitat turística mallorquina Foment del Turisme ha denunciat en una concentració simbòlica que a la platja de la Ràpita, a Campos, hi ha acumulació de posidònia. Critiquen "l'abandonament" i la "deixadesa" per part de l'Administració perquè les restes de la planta marina "fan impracticable el bany als residents i visitants sense que ningú no es preocupi".

L'entitat ha aprofitat aquest situació per fer una crida a la responsabilitat, recordant que "tot i que alguns no ho vulguin admetre, a Mallorca el turisme som tots". Foment manifesta la seva "profunda preocupació pels esdeveniments que tenen lloc a la nostra illa, que perjudiquen la imatge i el bon nom de Mallorca", com l'abandonament de les platges, la venda ambulant o el comportament incívic d'alguns dels nostres visitants.

Convé tenir en compte que, a banda d’evitar l’erosió de les platges, l’adequada gestió de les fulles de posidònia també té efectes positius en els sistemes dunars. Les experiències desenvolupades a Formentera, Menorca i es Trenc de Mallorca sobre un dels ecosistemes més valuosos de la costa ho han demostrat.

La posidònia aporta matèria orgànica a les dunes, sediments que contribueixen a l’aparició de plantes de manera natural, que, al seu torn, fixen les dunes i eviten la desaparició d’aquestes zones que donen forma al litoral illenc.

stats