El temps
Societat 27/01/2024

Fita insòlita a Mallorca: la nit del 26 de gener va ser més calorosa que la del 4 d'agost

Es van registrar quasi dos graus més que durant l'estiu

ARA Balears
1 min
Unes turistes es protegeixen del sol i la calor amb sombrilla i capell

PalmaLa temperatura continua augmentant i durant la matinada d'aquest divendres es va registrar una dada insòlita i sorprenent. Les dades registrades per l'estació meteorològica situada al Puig Major han mostrat que la nit d'aquest divendres ha estat més calorosa que la del passat 4 d'agost, és a dir, ha fet més calor a Mallorca a l'hivern que a l'estiu.

Així ho ha explicat a través d'una piulada a la xarxa social X (antigament Twitter) el meteoròleg Albert Darder Rossell, que amb uns gràfics ha explicat que la temperatura màxima registrada aquest divendres (26 de gener) va ser de 15,7 graus, mentre que la més alta del 4 d'agost en aquell mateix moment era de 13,8 graus.

Un dels fets a destacar és que l'estiu passat és considerat un dels més calorosos de la història recent de Mallorca i, així i tot, durant el mes de gener hi ha hagut un vespre que ha superat els registres d'un dia d'estiu. S'ha de tenir en compte també que aquesta setmana ha arribat una ona de calor a l'illa i que per això s'hi han registrat dades poc habituals.

stats