Societat 17/12/2018

La Fiscalia demana vuit anys i mig de presó per a Cursach

Segons ha informat 'Diario de Mallorca', està acusat de dirigir un grup criminal, de prevaricació, de coaccions i de suborns a funcionaris i a policies locals de Palma

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaLa Fiscalia Anticorrupció reclama una condemna de vuit anys i mig de presó per a l'empresari Bartolomé Cursach, que s'asseurà a la banqueta per delictes de pertinença a un grup criminal, prevaricació administrativa, suborn actiu i coaccions. A més, també es reclamen per a ell 15 anys d'inhabilitació i una sanció econòmica.

Segons ha informat 'Diario de Mallorca', l'escrit d'acusació, firmat per Miguel Ángel Subirán i Juan Carrau, no es dirigeix només a l'empresari, sinó també a diferents empleats i directius de les seves empreses, polítics i funcionaris. En total hi ha 24 persones acusades.

La fiscalia manté que l'empresari de l'oci, a través de les ordres que transmetia el seu executiu, Tolo Sbert, mantenia el control de la Policia Local de Palma per beneficiar els seus negocis i perjudicar la seva competència. Entre les persones destacades que apareixen a l'escrit d'acusació destaquen els noms de l'exdirectora general de Turisme de l'actual Govern, Pilar Carbonell, i el que fou cap de la Policia Local de Palma, Joan Mut.

stats