El fiscal Carrau recusa la magistrada del cas dels mòbils per manca d'imparcialitat

Sosté que va ser alt càrrec de confiança de Matas, el qual ha acusat en cinc procediments judicials

El fiscal d'Anticorrupció Juan Carrau ha presentat un incident de recusació contra la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) Felisa Vidal, que instrueix la querella presentada per Europa Press i 'Diario de Mallorca' contra el fiscal, qui avalà la requisa dels mòbils dels periodistes Blanca Pou i Kiko Mestre a conseqüència d'unes suposades filtracions en el marc del cas Cursach. Demana, per això, que sigui un altre magistrat de la Sala qui l'investigui. 

Carrau qüestiona l'imparcialitat de la magistrada per "enemistat manifesta" i per "l'existència d'un interès directe o indirecte en la causa". Segons explica en l'incident de recusació, al qual ha tingut accés l'ARA Balears, Vidal formà part del Govern de Jaume Matas, el qual Carrau ha acusat en un total de cinc causes judicials. Sosté, per altra banda, que la magistrada mantenia "una relació de confiança" amb l'expresident, qui la nomenà alt càrrec de lliure designació per encapçalar els Serveis Jurídics del Govern.

Una estreta relació amb el PP

La defensa del fiscal, Cristóbal Martell, també subratlla en l'escrit que la designació de Vidal com a magistrada del TSJIB fou gràcies als vots dels vocals del PP: "el seu nomenament, doncs, té una relació decisiva amb aquest partit polític", explica. Fins i tot l'aleshores vicepresident del Consell General del Poder Judicial, Fernando de Rosa, manifestà que "caldria veure en cada cas concret si la magistrada podria participar en els processos judicials oberts contra membres del Partit Popular" precisament per la seva gran afinitat amb la formació. 

Entre els membres del PP que votaren a favor de la seva designació trobam l'aleshores diputat Josep Cardona, que va ser condemnat més tard a 16 anys de presó pel cas Scala, amb la intervenció de Carrau. A més, Vidal fou membre del Consell Rector del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Balears (CDEIB), presidit pel mateix Cardona.

Es dona la circumstància, així mateix, que Vidal fou proposada com a testimoni pel cas Turisme Jove, el penúltim judici per corrupció contra Matas, que es durà a terme aquest dimecres. 

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF