Societat 08/04/2021

La finca de Planícia, a Banyalbufar, recupera més de 28 hectàrees per a ús agrícola des que és de titularitat pública

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha visitat la zona, on s'hi desenvolupa un pla de gestió agroforestal

ARA Balears
1 min
El Govern balear va adquirir la finca de Planícia el 2009.

PalmaLa finca pública de Planícia, gestionada per l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), ha recuperat 28,5 hectàrees de l'indret per al seu ús agrícola, a més d'actuacions forestals preventives, segons ha informat Medi Ambient. El conseller Miquel Mir ha visitat aquest dijous la zona, on s'hi desenvolupa un pla de gestió agroforestal.

El projecte gira al voltant de quatre eixos principals, entre els quals es troben la recuperació i el manteniment de les zones de cultiu i la incorporació de ramaderia per a la gestió dels recursos agropecuaris de les finques. A més, es treballa per restablir la gestió forestal a través de la protecció de la biodiversitat i de l'execució de faixes de protecció contra incendis.

Mir ha destacat que "Planícia és un exemple perfecte que la recuperació dels usos tradicionals i l'accés al medi natural no són només compatibles, sinó que són complementaris". El conseller ha recordat que la gestió adaptativa del paisatge "és una eina cabdal per fer front a l'emergència climàtica".

Medi Ambient ha assenyalat que des que s'adquirí la finca per part del Govern el 2009, l'objectiu principal ha estat donar resposta a l'abandonament que ha propiciat una pèrdua de les antigues zones de cultiu i una extensa continuïtat de la coberta forestal.

Planícia, els anys 50, quan s'explotava la finca de forma privada, havia arribat a tenir més de 100 hectàrees dedicades a l'ús agrícola, que anaren minvant fins a ser residuals. Aquesta situació es començà a revertir quan passà a ser una finca pública.

stats