Patrimoni
Societat 21/03/2023

La Misericòrdia serà la seu del Consell quan es completi la reforma

Aquest dimarts ha finalitzat la segona fase de la remodelació de l'edifici, que ha suposat una inversió de set milions d'euros

ARA Balears
2 min
Segona fase de la reforma de La Misericòrdia

PalmaLes obres de la segona fase del pla de reforma integral de l'edifici de La Misericòrdia han finalitzat aquest dimarts després de tres anys i quatre mesos i una inversió de set milions d'euros aportats pel Consell de Mallorca. En relació amb aquesta reforma, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, s'ha compromès que l'edifici sigui la futura seu del Consell quan es completi la reforma.

Segons ha recollit Europa Press, aquesta fase ha implicat fer obres a 4.000 metres quadrats dels 15.000 que conformen l'edifici, que està catalogat i protegit. Concretament, es tracta de l'edifici original de l'arquitecte Juan Sureda de principi del segle XVII i remodelat totalment per Antonio Sureda dos segles més tard. Així, s'ha rehabilitat l'antic Hospital de Nit, que consta d'una planta baixa i tres pisos, i l'espai interior que envolta, conegut com a 'Pati de les Dones'.

Pel que fa a la primera fase, l'any 2003, va consistir en el condicionament dels espais que donen al carrer de la Misericòrdia i a la plaça de la Sang, així com el 'Pati dels Homes' i l'edifici situat entre els dos patis. Quant a la tercera fase, Cladera ha detallat que ja es troba en redacció i se centrarà en la part de l'edifici que dona a Via Roma, tant la façana com els espais interiors. En total el Pla Director de Reforma consta de cinc fases.

D'altra banda, ha destacat que aquesta reforma ha deixat al descobert "un dels secrets més ben guardats de la Misericòrdia": un aljub que es trobava davall del 'Pati de les Dones'. Aquest espai, de més de 300 metres quadrats i sis metres d'alçària, s'aguanta amb pilars de marès i s'ha connectat a la resta de l'edifici a través d'una galeria subterrània de 14 metres de llarg.

La presidenta ha assenyalat que l'aljub es convertirà en la seu del centre d'interpretació de a Misericòrdia, un espai expositiu obert que preveu obrir a final d'any.

stats